fredag, juli 15, 2005

Kambodsja juli 2005

Vi tok turen fra Bangkok og over til Kambodsja. Målet med turen var å reise til Siem Reap, for å se på templene fra Angkor riket. Reisen med buss tok over et halvt døgn, bussene var elendige og veiene i kambodsja var svært dårlig... Anbefaler å ta fly til Siem Reap (vi tok fly tilbake til Bangkok). Men når det er sagt, kan vi virkelig anbefale å ta turen til Kambodsja!

Her skal vi til å krysse grensen.
Her står vi foran hovedtempelet i Angkor riket, Angkor Wat. Det er et av verdens underverker, og et fantastisk byggverk!
Angkor er navnet på både et område og en tidsepoke, og templene var en gang sentrum i et kongerike preget av umåtelig rikdom og makt. Under styre av Jayavarman 2. i den siste halvdelen av 1100-tallet, nådde Angkorriket sin største utstrekning. Store deler av det som er dagens Thailand, Laos, Malaysia og Vietnam inngikk i datidens Angkor. Området består av flere hundre templer over et relativt stort geografisk område. Mange av templene befinner seg nærmest i en jungel av enorme trær, som skaper en veldig spesielt inntrykk.

Angkor Wat

Munker i de bratte trappene på Angkor Wat

Detaljrikdommen i Angkor kunsten er overveldende. Dette bildet er fra tempelet Banteay Srei.

Flere steder vokser det enorme trær gjennom templene.

Bayon - det fantastiske templet av tårn m/ansikter.

Et av Bayons ansikt.

Runa Bente blir liten i forhold til trærne...

Ved inngangen til et av de mange templene.

Slik bygde de vegger i Angkorriket!

Ingen kommentarer: