søndag, juni 05, 2005

New Zealand, mai/juni 2005


28.mai 2005 - den korteste dagen i vårt liv hittil.. Reiste fra Cook Island og passerte datogrensa på vei til New Zealand.

Typisk New Zealandsk landskap! Her kan jeg love at tellingen gikk i surr. 4 millioner innbyggere og 40 millioner sauer sier vel sitt.

Etter å ha landet i Auckland, kjørte vi avgårde i vår røde Yaris. Vi var innom Hamilton før vi kjørte til Raglan, som er en liten landsby med et par tusen innbyggere. Raglan er kjent for å ha verdens største "left break" og årlig samles tusenvis av håpefulle surfere her for å konkurrere.

PS! Om morgenen da vi våknet, fikk vi melding om at en ny verdensborger var kommet til! Vi hadde blitt onkel og tante til lille Lars Johan!! Lykkelige stormet vi til Raglans eneste internett kafe for å se bilder av den helt nye babyen...

Klare for rafting i Waitamos grotter! En utrolig artig og spennende opplevelse. Utstyrt med våtdrakter, sko, hjelm med lykt og ringer til å flyte på, bar det inn i den mørke, vannfylte grotten. Vi fikk sett "glowworms", noen som var helt spesielt for denne grotten. Det er lysende dyr som henger i taket på grotten og i mørket ser de ut som en stjernehimmel!

Utenfor Rotorua ligger landsbyen Whakarewarewa, som er et svært aktivt termisk område. På bildet skimter man geysiren Pohutu, som har ca 20 utbrudd per dag og kan sprute opptil 30 meter i været.

Stian ved inngangsporten til Whakarewarewa, som egentlig er et forkortet navn for Te Whakarewarewatanga o te Ope Taua a Wahiao.

Stian i svovelrøyken ved Wai-O-Tapu.

Champagne Pool ved Wai-O-Tapu.

Lady Knox Geyser! Dette geysiren har sitt daglige utbrudd nøyaktig klokka 10.15 på formiddagen. Skal love at det ble litt kritisk nå klokka nærmet seg dette tidspunktet og videokasetten tok slutt og vi ikke fikk av plasten på den nye!!!

Bungy jumping over Waikato River i Taupo. 47 meter ned og en lykkelig Stian henger i strikken..

Stian fant en varm kilde i denne fossen. Han ville helst bli værende der... :0)

Taco-party hos Taupo Backpackers i Taupo, sammen med Sigmund og Kathrine som vi ble kjent med.

Etter at vi hadde spist, dro alle fire ut i en mørk skog utenfor Taupo og fant en utrolig fin, varm kilde. Hadde med champagne og stearinlys. En fantastisk avslutning på en fantastisk dag.

Etter å ha besøkt Tongariro National Trout Centre og matet ørret (!), passerte vi denne skjønnheten av en vulkan. Noen kjenner den kanskje igjen fra Mordor, i Ringenes Herre-filmene..

Wellington, hovedstaden på New Zealand. En flott storby som vi ble veldig begeistret for!

Stian på "wildlife cruise" utenfor Christchurch på nordøya. Målet var å se delfiner..

Ingen kommentarer: